Julklappar är något jag faktiskt älskar att både få och ge bort men det betyder inte att jag shoppar loss "like theres is no tomorrow". Tvärtom så försöker jag hitta lite bättre alternativ för julklpparna i år och det mesta köps second hand. Det är ju en liten utmaning att hitta det man specifikt söker på second hand, men börjar man i god tid så är det ju lite större chans att du faktiskt hittar det som önskas av nära och kära. 
 
Vi har också dragit ner på både antalet julklappar och vilka som köper till vilka för i takt med att familjerna växer på alla håll och kanter i släkten så blir det bara fler och fler. Vi vuxna behöver till exempel inte köpa till varandra utan det är mest fokus på barnen och sedan kanske något lite mindre symboliskt till oss vuxna. Tycker dock det är tråkigt att ta bort julklapparna helt, speciellt när det finns bra julklappar at ge bort. 
 
 
 
Kameran i tyg från Numero 74 och drömfångaren från Bisou de Lou blir båda julklappar till yngsta och är bådade köpa i nyskick second hand.
 
Det finns ju supermycket andra bra saker man kan ge bort i julklapp som faktiskt inte heller är en pryl, såsom tid, upplevelser, gåvobevis osv - något som jag tror uppskattas ännu mer än fysiska saker. Men vill man, som jag, ge bort någon sak så är det så värt att köpa detta second hand. Någon kanske tycker att det känns lite "konstigt" att ge bort något som är köpt i andrahand men tänk istället att prylen du köper och ger bort bär på en historia. Kanske kan det till och med bli en rolig anekdot kring julklappen när du ger bort den, "den här köpte jag när jag sprang förbi en butik i all hast och tänkte på dig...." Det är alla gånger så mycket mer personligare än att "jag var ute och julshoppade en lördag i december och köpte det du önskade dig." 
 
 
Hur gör ni kring julklappar i år?
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej