Att det snart är ett nytt år känns bara välkommet! Jag ser fram emot att fortsätta min "hållbara resa" och fortsätta ta ett steg i taget mot en hållbar livsstil. Allt detta sker dock i min egen takt då jag tycker det är viktigt att känna sig insiprerad till att göra något och inte tvingad. Därför har mycket redan kommit sig naturligt då jag till exempel tycker det är kul att shoppa second hand eller gott att testa vegetariska rätter. 
 
Jag är så glad och tacksam för 2018 - året det ändå hände ganska mycket i livet. Jag blev trebarnsmamma, chef på jobbet och satsade mer på sociala medier och bloggandet igen! Träffade även nya fantatsiaka människor genom Sustainable Influencers som verkligen har varit så inspirerande! Jag tar med mig den känslan in i nya året och satsar på ett lugnt och stabilt år med fortsatt föräldraledighet ett tag till. 
 
 
 
Året 2019 är alltså året då jag...
 
...bara kommer köpa saker i andra hand. Detta gäller främst kläder men även inredning, prylar osv. Med undantag från saker som faktiskt bör köpas nytt som till exempel glödlampor, batterier, mat osv. 
Spontant tänker jag att detta inte känns soms en utmaning då jag redan nu köper det mesta second hand men känns ändå viktigt och kul att lyfta det ett steg till. 
Kjol från loppis, tröja från Carin Wester från Sellpy. 
 
 
 
...lagar och äter mer vegetariskt!
Från egen odling för något år sedan!
 
 
 
...Byter ut fler engångsprodukter till flergångsprodukter! Där står kaffefilter näst på listan till exempel och jag har tänkt köpa ett par filter från Stella Sews. 
(Bild: Stella Sews
 
 
 
...kopplar ner och av! Tänker mig att det behövs sättas upp någon bra rutin för sociala medier-användandet och framförallt att stänga ner och av på kvällen. Dock är det ju en utmaning då jag vill utveckla min sociala medier och bloggandet men tänker  att det mestadels handlar om att lägga tid till det istället för att göra det lite "hela tiden". Och att byta ut lite skärm- och TV-tid till tid att bara sitta och virka, prata, pyssla eller läsa. 
 
 
 
Vad har ni för mål för 2019?
hållbar livsstil,